400 millió forintos pályázati forrásból épül meg az új óvoda
Mint arról korábban már beszámoltunk, 400 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból új napköziotthonos óvoda épül Kiskunfélegyházán. A beruházást az a nyertes pályázat teszi lehetővé, amelyet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nyújtott be a TOP-1.4.1-15 azonosítószámú „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívásra.

Az új óvodaépület a Móra Ferenc u. 2. szám alatt, a belváros legnagyobb területű óvodai célra hasznosított telkén épül fel. Az új épület 4 csoportszobában 105 gyermek óvodai elhelyezését szolgálja. 2-2 csoportszobához öltöző és mosdó-WC helyiség is épül. A csoportszobához tartozik egy általános szertár, és különböző foglalkozásoknak ad teret az egyéni fejlesztő, a logopédiai foglalkoztató és a többcélú nagyterem. Ez utóbbi egyúttal a tornaszobaként is funkcionál majd, amit nagyban megkönnyít a hozzá csatlakozó sportszertár. Az irodák, teakonyha és melegítőkonyha mellett lesz elkülönítő helyiség a beteg gyermekek számára, külön szociális helyiség a személyzetnek és a vendégeknek, továbbá akadálymentes mosdó-WC helyiség.

Az épület működéséhez, működtetéséhez gépészeti terek, általános raktár és karbantartó helyiség tartozik. Csoportszobánként lesz terasz és játszóudvar, a korosztálynak megfelelő játékokkal felszerelve. A projekt infrastrukturális fejlesztést, valamint eszközbeszerzést, így bútorok, óvodai játékok, fejlesztőeszközök vásárlását is tartalmazza. A projekt várható befejezése: 2018. augusztus 31.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében, európai uniós támogatással valósul meg.