Átadták a Kiskun utca frissen aszfaltozott szakaszát

A Bankfalu „főutcája”, a Kiskun utca immár a Sólyom utcától a Béla király utcáig kiszélesített, új aszfaltúton járható. Az aszfaltozás mellett a beruházó zúzott kővel borított szegélyt alakított ki, és a vízelvezető árkokat is rendbe tették. A 40 millió forintos önkormányzati beruházást ünnepélyes keretek között adta át a mai napon, augusztus 31-én, csütörtökön Csányi József polgármester, a kivitelező cég képviselője, és Szabó József, aki a városrész lakójaként és a Csillag Központ vezetőjeként sokat tesz a térség fejlődéséért, a roma közösség integrációjáért.

A Kiskun utca újabb szakaszára, 346 méter hosszúságban és 6 méter szélességben került aszfalt az elmúlt hónapokban. Az út mindkét oldalát feltöltötték zúzott kővel, és vízelvezető árkokat is kialakítottak. A kivitelezési munkákat a félegyházi telephelyű ÚT-ÉP-KER ’97 Kft. végezte el.

A beruházás része annak a 2015-ben, Félegyháza újjáépül címmel elindított programnak, amelynek keretében Kiskunfélegyháza minden városrészében átgondolt, szisztematikus fejlesztésekre készül az önkormányzat – emlékeztetett Csányi József az átadó ünnepségen. A polgármester hozzátette: erre a projektre mintegy 40 millió forintot fordított a város az idei költségvetésből, de a Félegyháza újjáépül program keretében megvalósuló felújításokra összesen több mint 1 milliárd forintot szavaztak meg a városatyák. Az összeg felosztásakor szem előtt tartották a külső városrészek égető problémáinak felszámolását, és a körzetek közötti arányos felosztást.

A város első embere reményét fejezte ki, hogy az elmúlt években megkezdett utat a jövőben újabb fejlesztések fémjelzik majd valamennyi városrészben. Jó alapot teremt ehhez az az örömteli hír, hogy a napokban – a teljes kormányzati támogatás elutalásával – végképp a múlt keserű emlékévé vált a KÉSZ Aréna Sportcsarnok előnytelen finanszírozásának pénzügyi terhe.