Sport

A város nagy hangsúlyt fektet a versenysportot szervező egyesületek támogatására, valamint az utánpótlás nevelésére. 2007-ben került átadásra a közel 5000 m2-es KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok, és felújításra került az uszoda épület, melyek edzés és versenylehetőségeket biztosítanak. Ezen kívül nagy múltú sportszervezetekkel büszkélkedhet a város, 2 nagy sportpályával és egy városszéli MÁV „Vasutas” Sport Klub által üzemeltetett foci pályával. Körülbelül 50 sportegyesület biztosítja az aktív sportéletet a városban, számos rangos országos – és nemzetközi eredménnyel büszkélkedhetnek.

Kiskunfélegyháza Város Sportfejlesztési Koncepciója

Tájékoztató a Kiskunfélegyházán történő sportorvosi ellátásról

Sportterületek:

A település több szabadtéri sportterülettel rendelkezik. A Ligeti úti Sporttelep, a Honvéd Sporttelep, valamint a molnártelepi Vasutas Sporttelep füvesítettek, egyaránt alkalmasak atlétikai és futballjátékok lebonyolítására, edzések megtartására.

Több teniszpálya: Városi Strand teniszpályái, Honvéd teniszpálya, Vasút mögötti teniszsátor, Klazsik-házban kialakított fallabda pálya mellett a Városi Sportcsarnoka áll rendelkezésre.

Úszási lehetőség: Félegyházi Termál Parkfürdő

A repülés és ejtőernyős tevékenységekre a Városi Repülőtér nyújt lehetőséget.