Lezsák Sándor nyerte a választást Kiskunfélegyházán
Lezsák Sándor nyerte a választást Kiskunfélegyházán
Bács-Kiskun megye 4-es számú országos egyéni választókerületében 98,89 százalékos feldolgozottság mellett az alábbi, nem jogerős végeredmény született az április 3-i országgyűlési képviselő választáson.

Lezsák Sándor (FIDESZ-KDNP) 63,76%, Kis-Szeniczey Kálmán (DK-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-LMP-PÁRBESZÉD) 24,01%, Balde Gyula (MI HAZÁNK) 7,26%, Farkas Bence (MKKP) 3,14%, Koncz Dóra (MEMO) 1,82%. A szavazatok 63,76 százalékát elérő Lezsák Sándor 2018-as végeredményéhez képest – ami 60,21% volt – tovább tudta növelni támogatottságát.

Mivel az egyik szavazókörben leadott szavazatokat – ahol az átjelentkezéssel szavazók szavaztak – csak a jövő héten szombaton számolja össze az illetékes bizottság, végeredmény április 9-én, szombaton várható. Az viszont a jelenlegi arányokat lényegesen már nem befolyásolja.

Dr. Faragó Zsolt jegyző, a helyi választási iroda vezetője elmondta: a szavazás napján a félegyházi szavazókörök munkáját, valamint a hétfő hajnali 3 óráig tartó szavazatszámlálás folyamatát egészen annak lezárásáig nemzetközi megfigyelők kísérték figyelemmel.

Fotó: Fantoly Márton