Átadták a BMX freestyle pályát
Átadták a BMX freestyle pályát
Csányi József polgármester május 13-án, pénteken adta át az új BMX freestyle pályát. A volt Vasas-pályán kialakított területet látványos bemutatóval vették használatba az extrém sportolók.

– Amikor a város tervezésébe belefogtunk, úgy gondoltuk, hogy minden sportágnak megpróbáljuk az elkövetkező években a lehetőséget megteremteni, és elmondhatjuk, hogy szépen haladunk előre. A hagyományosabb sportok, mint például a kosárlabda vagy a futball, a nagyobb támogatottságnak köszönhetően könnyebben jutnak forráshoz, de mindig megtaláltuk annak a lehetőségét is, hogy az extrém sportokat támogassuk. Pár évvel ezelőtt Ficsór Kornél és barátai kerestek meg azzal a kéréssel, hogy milyen jó lenne egy freestyle pályát kialakítani Félegyházán – fogalmazott Csányi József.

– Amikor láttuk, hogy a magyar kormány támogatna egy ilyen projektet, úgy gondoltuk, hogy ha a megvalósításhoz szükséges összeg felét odaadja az állam, akkor Kiskunfélegyháza város megteremteni a másik felét. Végül 14.500.000 forint költségvetési támogatásból és 30.949.526 forint önerőből készült el a pálya, amelyhez hasonló a város 70 kilométeres körzetében nincs. A megvalósítás közös a siker, a fiataloknak azért, mert elkészült a pálya, nekünk, pedig azért, mert ezzel boldoggá tehetjük a gyermekeinket, és a városközpontot is megvédjük, hiszen most már van hol gyakorolni – tette hozzá a polgármester. Emlékeztetett arra is, hogy az önkormányzat újabb forrást kapott a terület további fejlesztésére. A mintegy 600 millió forintos támogatásból – többek között – kosárlabdapályát, játszóteret, futópályát, a kerékpárosoknak pedig pumpapályát alakítanak ki.

– Mindenkinek minél kevesebb esést és balesetet kívánok, használjátok ki a pályát, szervezzetek versenyeket! Jó sportolást kívánok mindenkinek! – zárta gondolatait Csányi József polgármester.

A köszöntőt követően Ruskó Edit alternatív gyógyász és jógaoktató, valamint Vidékiné Csilla jógaoktató és jógázói 150 ezer forintot ajánlottak fel a leendő kiskunfélegyházi extrém sportegyesület alapítására és eszközbeszerzésre.

Az átadót Ficsór Kornél kétszeres BMX freestyle magyar bajnok és a Crazy Action Team látványos bemutatója zárta.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton