Fény és melegség testnek és léleknek
Napok óta a főtéren serénykedik a várost karácsonyi díszbe öltöztető csapat. Kedden feldíszítették a Selymesből érkezett fenyőfát, ami idén hófehér díszekkel felékesítve emeli az ünnep fényét. A szállítást és a díszek, fények felhelyezését a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. két emelőkocsival segítette, a teendőkben önkormányzati dolgozók és közfoglalkoztatottak is közreműködtek – mondta el Keresztes Tünde kulturális referens.

– Minden évben nagy izgalommal és megkülönböztetett figyelemmel készülünk az adventi, karácsonyi időszakra. Idén a tökéletesség, egyszerűség és tisztaság színét, a fehéret választottuk. Ez dominál a karácsonyfa és az adventi koszorú díszeiben egyaránt. Magunk festettük át a gömböket és díszítettük fel boákkal a karikákat, amelyek a város fájára kerültek. Sok segítséget kapok Lantos Szabolcstól és Görög Anita, Kovácsné Nagypál Anita, Vargáné Rácz Judit, Bajzák Andrea kolléganőimtől, de Ódor László és a közfoglalkoztatottak is nélkülözhetetlenek. A rénszarvas már áll, csütörtökön elkészül a fagyöngy kapu is, így lesz hol csókot váltania az örökké tartó szerelemre vágyóknak. Szombatra, az első adventi gyertya
ünnepélyes meggyújtására ünnepi fény tölti be a Petőfi és Szent János tereket, és kivonulnak portékáikkal az árusok is.

Most kevesebben lesznek ugyan, mint máskor, de a kürtőskalács, a forralt bor, az adventi díszek és a szaloncukor nem hiányzik a kínálatból. Idén is megrendezzük minden adventi szombaton a gyertyagyújtást, amit szerény ünnepség tesz emlékezetessé. A fa pavilonnál közben meleg teát és forralt bort osztunk, hogy a lelkek mellett a testek is átmelegedhessenek – mondta el Keresztes Tünde, aki minden félegyházit arra biztat, hogy jöjjön el együtt ünnepelni.

T. T.

Fotó: Fantoly Márton