Örülnek a móravárosiak a Nefelejcs utca felújításának
A város ebben az évben is folytatja nagyszabású útfelújítási programját, amelynek során először a különböző városrészek főbb gyűjtőútjai újulnak meg, majd – egy tudatos koncepció mentén – a kisebb utak következnek.

Ezt Csányi József polgármestertől tudjuk, aki azt is hozzátette, hogy 100 kilométert meghaladó, mintegy 500 ezer négyzetméter burkolt út van a város kül- és belterületén, aminek a rendbetétele a lakók jogos igénye. Ezért dolgozta ki a város az éveken átívelő útfelújítási programját. Három évvel ezelőtt a jelenlegi városvezetés felmérte az adottságokat és az igényeket, ami alapján kidolgozták az átfogó felújítási tervet, és ehhez a koncepcióhoz szigorúan tartják is magukat. Ennek részeként újul meg idén a Nefelejcs utca, végéhez ér a Kiskun utca burkolatfelújítása, elkészült tavaly a Dessewffy utca, és a Csólyosi út építése is elért a bekötőútig. Ezúttal arra kerestük a választ,  hogy mit jelent a Móravárosban élők számára a Nefelejcs utca felújítása.

Iványi Józsefné
– Én még nem hallottam róla, hogy újra aszfaltozzák az utat. Mindenesetre nagyon örülök neki, mert naponta kerékpárral járok, nagyon sok kátyút kell kerülgetni, és az autók is felcsapják a vizet a gödrökből. Hiába kátyúzták eddig, most is tele van gödrökkel az út. Sokkal biztonságosabb lesz kerékpárral járni, ha végre megújul.

Kovácsik Mária
– Én nagyon örülök a felújításnak, mert már nagyon ráfér. Sok gondot okoz minden errefelé közlekedőnek. A felújítás során nem ártana kialakítani egy bicikliutat, vagy sávot, mert nagyon sok gyerek közlekedik itt reggelente az iskolába menet. Akkor a legveszélyesebb autózni errefelé. Javítaná a közlekedés biztonságát az is, ha több, jól kiépített gyalogátkelő lenne.

Eke Géza
– Én naponta végigkerékpározok itt és nagyon fontosnak tartom, hogy rendbe teszik az utat. Vártuk már ezt nagyon, mert ha valaki itt bringával teker, az nagyon könnyen nagyot eshet, mert tele van kátyúkkal. Fontos azért is, hogy újraaszfaltozzák, mert eddig csak azt csinálták, hogy betömködték a lyukakat, de azok helyett mindig újabbak keletkeztek. Végre normális körülmények között közlekedhetünk.

Kovács János
– Mi, taxisok is régóta vártuk már, hogy ez az utca jobb legyen, mert pillanatnyilag katasztrófális közlekedni rajta. Kátyú kátyú hátán van. Befoltozták egyiket-másikat, de tíz jött helyette. A mostani állapotban szinte lehetetlen közlekedni rajta. Nagyon várjuk, hogy új burkolatot kapjon, mert sok bosszúságot okozott már az erre élőknek. Annak is örülnénk, ha a felújítás során gondot fordítanának a keresztutcák beláthatóságára, mert jelenleg ez sincs mindenütt rendben.