Milliárdos út- és közterület-felújítási program indul Félegyházán
Több mint egymilliárd forint értékű út- és közterület-fejlesztési csomagot terjeszt Csányi József polgármester a félegyházi képviselő-testület mai ülése elé. A 2018-2019. évi közterületi feladatok tervezése című előterjesztés a következő időszakban megvalósítani tervezett, építési engedély köteles közterületi beruházásokat szedi csokorba.
 

A napirendi pont melléklete az a 35 tételből álló lista, amely alapján egy előreláthatóan több mint egymilliárd forint összértékű felújítási csomag tervei születhetnek meg. Ezek közé tartozik többek között a Nefelejcs utca, a Molnártelepi összekötő út és a Pázmány Péter utca felújítása, a Csanyi úti kerékpárút megépítése, és több kerékpárút felújítása, például a Kalmár kápolna és a Halasi út közötti szakaszon, városszerte útfejlesztések, járdafelújítások, parkolóépítések, utak állapotát javító beruházások.

Amennyiben a képviselő-testület a napirendi pontot elfogadja, úgy a tervek akár már a következő év februárig elkészülhetnek, és megkezdődhet a kivitelezés. Ennek sorrendje még nem ismert, de az bizonyos, hogy a városatyák által jóváhagyott lista minden egyes projektje megvalósul. Ez persze nem jelenti azt, hogy kizárólag ezek a fejlesztések férnek bele a következő két esztendőbe. Mellettük előreláthatóan már 2018-ban elindul többek között a Zöldváros projekt kivitelezése, a Vasas pálya felújítása, valamint a Felsőtemető ravatalozójának építése is.