Novemberi zöldjárat

Tájékoztató a zöldhulladék begygyűjtéséről

Folyamatosan végzi a biológiailag lebomló hulladék díjmentes – a cég által folyamatosan biztosított biológiailag lebomló zsák és egy kévényi mennyiségben történő – begyűjtését Kiskunfélegyházán az FBH-NP Nonprofit KFT. Novemberben a zöldhulladékot 6-a és 10-e között szállítják el Félegyháza területén.

A biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyag tartalmú hulladékot elszállítanak. A biológiailag lebomló hulladékot az ingatlan előtti közterületre a gyűjtési héten hétfő reggel 7 óráig kérik kihelyezni és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

A keletkező apró biológiailag lebomló hulladékot pl.: fűkaszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai- és élelmiszermaradékokat műanyag zsákokban, illetve maximum 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű kötegekben, kévékbe kötve kell kihelyezni alkalmanként maximum fél köbmétert. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha kommunális hulladékkal keveredik, akkor azt a biológiailag lebomló hulladékjárattal nem szállítják el!

Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok:

Kerti hulladék:

  • kötegelve, kévébe összekötve: faág, fanyesedék, gally;
  • műanyag zsákokban: vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék.

Udvari hulladék:

  • fűrészpor, faforgács, száraz szalma.

Konyhai hulladék:

  • zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok, élelmiszermaradék.

Kérik, ne helyezzenek ki a biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során állati ürüléket vagy azzal szennyezett anyagot. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékos zsák települési szilárd hulladékot is tartalmaz, nem szállítják el, amelyről az ingatlantulajdonost írásban tájékoztatják.